Tuesday 13 November 2012

Sarcina la 7 săptămâni

Cum evoluează copilul

Bebelușul tău trece printr-o perioadă de creștere incredibilă în această săptămână. La începutul săptămânii a șaptea, lungimea bebelușului, din creștetul capului până la funduleț este de aproximativ 4-5 mm. Este de mărimea unei boabe de fasole. Până la sfârșitul săptămânii, bebelușul tău își va dubla dimensiunile, ajungând până la 1,1-1,3 cm.
Mugurii picioarelor încep să apară sub forma unor mici aripioare. Mugurii brațelor au mai crescut aceștia divizându-se în segmentele mâinii și ale umerilor. Este un proces normal, fătul fiind deja în a 5-a săptămână. Mâna și piciorul prezintă plăci digitale, acolo unde se vor dezvolta degetele de la mână și de la picior. Inima pulsează.
Până la acest moment, s-a divizat deja în două camere, stângă și dreaptă. Sunt prezente și bronhiile primare; bronhiile reprezintă locul prin care aerul trece în plămâni. Emisferele cerebrale, care formează creierul, se dezvoltă, de asemenea. Ochii și nările sunt în dezvoltare. Se formează și intestinele, iar apendicele este deja  prezent. Pancreasul, care produce insulină, poate fi și el identificat. O parte a intestinului este proeminent, în exterior, în cordonul ombilical. Mai târziu, pe parcursul dezvoltării bebelușului, acesta se va reîntoarce în abdomen.
a 7a saptamana

Cum evoluezi tu

Deși, probabil ești destul de nerăbdătoare să arăți lumii că ești însărcinată, încă nu se observă mare lucru. Totuși, schimbările vor apărea curând. Schimbările se fac simțite gradual. Probabil că nu arăți ca o femeie însărcinată și cei din jur nu-și vor da seama că ești însărcinată până când nu le spui. Este posibil să incepi deja să câștigi în greutate, dar nu ar trebui să te îngrași mai mult de un kilogram atât de devreme în sarcină.
Dacă nu ai luat în greutate sau chiar ai slăbit, acest lucru nu este neobișnuit. În săptămânile care vor urma, sigur vei începe să câștigi în greutate. Încă suferi de grețuri matinale și de alte simptome ale unei sarcini timpurii.

Folosirea medicamentelor și a preparatelor de farmacie fără rețetă

Aproximativ două treimi din totalul femeilor gravide folosesc un tip de medicație în timpul sarcinii, fie că acesta este luat cu sau fără rețetă. De obicei, medicamentele sunt luate pentru a ușura durerile de diferite tipuri și disconfortul.
Majoritatea persoanelor nu consideră medicamentele luate fără rețetă periculoase și, drept urmare, le iau ori de câte ori consideră, chiar și în timpul sarcinii. Unii cercetători consideră că medicamentele care se vând fără rețetă sunt mai intens folosite în timpul sarcinii. Medicamentele sau preparatele de farmacie pentru care nu este necesară obținerea unei rețete pot să nu fie recomandate în timpul sarcinii. Unii cercetători consideră că medicamentele care se vând fără rețetă sunt mai intens folosite în timpul sarcinii.
folosirea medicamentelorMedicamentele sau preparatele de farmacie pentru care nu este necesară obținerea unei rețete pot să nu fie recomandate în timpul sarcinii. Folosește-le, deci, cu multă precauție, ca și pe orice alt medicament. Multe soluții de laborator farmaceutic nu reprezintă altceva decât un amestec de medicamente. Spre exemplu, preparatele de acest tip contra durerii pot conține aspirină, cofeină și fenacetină. Siropurile de tuse sau preparatele speciale pentru a calma insomniile pot conține alcool.
Citește cu atenție indicațiile de pe ambalaj și recomandările de utilizare, pentru a verifica dacă pot fi utilizate în sarcină, deoarece aproape doate medicamentele conțin astfel de informații. Unele medicamente antiacide conțin bicarbonat de sodiu, care poate crește cantitatea de sodiu pe care o consumi, iar acest lucru trebuie evitat, mai ales dacă ai probleme cu reținerea de apă în organism.
Antiacidele pot, de asemenea, cauza constipație și provoca gaze. Unele medicamente antiacide conțin aluminiu, care cauzează constipație și afectează metabolizarea altor minerale. Altele conțin magneziu. Folosirea lor excesivă poate cauza intoxicarea cu magneziu.

Alimentația

Produsele lactate sunt foarte importante pentru tine în timpul sarcinii. Acestea conțin calciu, care este esențial pentru tine și pentru copil. De asemenea, conțin vitamina D, care ajută la absorbția calciului. Calciul menține sănătatea oaselor, iar copilul are nevoie de el pentru a-și dezvolta oase și dinți puternici. În timpul sarcinii, ai nevoie de el pentru a-și dezvolta oase și dinți puternici. În timpul sarcinii, ai nevoie de 1200 mg de calciu pe zi.
Un alt important motiv pentru a-ți asigura doza optimă de calciu este acela că te poate ajuta să previi problemele legate de creșterea presiunii arteriale și te poate ajuta să micșorezi riscul de preeclampsie. În plus, dacă organismul tău va trebui să-și facă depozite de calciu în ultima parte a sarcinii, necesare pentru alăptare.
O femeie însărcinată trebuie să ia 1200 mg calciu pe zi. Vitaminele prenatale îți asigură aproximativ 300 mg, așa că este bine să te asiguri  că mănânci alimentele recomandate pentru a acoperi restul de 900 mg.
Citește etichetele aflate pe produsele alimentare ambalate. Ține evidența numărului de miligrame de calciu conținut în mâncărurile din meniul tău. În fiecare zi, scrie cantitatea de calciu conținută de fiecare aliment pe care-l consumi și fă totalul, pentru a fi sigură că ajungi la nivelul de 1200 mg pe zi.
Laptele, brânza, iaurtul și înghețata reprezintă surse bune de calciu. Alte alimente care conțin calciu sunt: broccoli, varză albă, spanac, somon, sardine, semințe de susan, migdale, fasolea uscată, păstrăv. Unele produse comerciale alimentare sunt la ora actuală fortificate cu calciu, așa cum este cazul sucului de portocale, cerealele și semințele. Printre produsele lactate pe care le poți alege enumerăm: brânză de vaci – aproximativ o cană; parmezan – 30 g; budincă – o cană; lapte  – 250 ml; iaurt – o cană.
Dacă vrei să reduci din calori trebuie să alegi produsele cu un conținut scăzut de grăsimi. Alegerile tale pot include laptele degresat, iaurt și brânză cu un conținut scăzut de grăsimi. Conținutul de calciu nu este afectat din cauza faptului că produsele lactate sunt sărace în grăsimi.
Dacă nu poți asimila suficient calciu din alimente, întrebă-ți doctorul despre posibilele suplimente recomandate. Unii medici prescriu astfel de suplimente în timpul sarcinii. Calciul este important pentru tine, pentru că ajută la formarea oaselor și dentiției copilului și te ajută și pe tine să-ți menții sănătatea oaselor. În timpul sarcinii, ai nevoie de cel puțin 1200 mg de calciu pe zi. Asta înseamnă 3-4 pahare de lapte degresat pe zi.
Suplimentele de fier
Aproape orice meniu care furnizează un număr suficient de calorii pentru un câștig corespunzător în greutate conține destule minerale pentru a preveni lipsurile. În timpul sarcinii, nevoia de fier crește. Foarte puține femei au depozite suficiente de fier pentru a acoperi necesarul din timpul sarcinii. În timpul unei sarcini normale, volumul sângelui se mărește cu 50%. De aceea, este nevoie de o cantitate mare de fier pentru a produce aceste celule roșii suplimentare.
Nevoia de fier este mai mare în a doua jumătate a sarcinii. Majoritatea femeilor n-au nevoie de suplimente de fier în primul trimestru. Dacă este prescris în această perioadă, poate accentua simptomele de greață și vomă. Conținutul în fier al vitaminelor prenatale poate irita stomacul. Suplimentele de fier pot de asemenea cauza constipație. Chiar dacă sunt necesare, s-ar putea să nu poți lua suplimente în primul trimestru.

Activitatea sexuală în timpul sarcinii

Multe cupluri își pun întrebarea dacă în timpul sarcinii este permis actul sexual. Mulți bărbați se întreabă dacă activitatea sexuală este dăunătoare pentru copilul aflat în dezvoltare. De obicei, întreținerea de relații sexuale pe parcursul sarcinii nu are contraindicații și este permisă unei femei sănătoase și partenerului ei.
Sexul nu înseamnă numa actul sexual. Există mai multe posibilități  pentru ca un cuplu să-și arate senzualitatea, incluzând aici masajul, îmbăierea împreună, discuțiile despre sex. Oricare ar fi alegerea ta, fii sinceră cu partenerul și împărtășește-i ceea ce simți.
Nici actul sexual, nici orgasmul nu ar trebui să reprezinte o problemă dacă ai o sarcină de risc minor. Copilul este bine protejat de sacul amniotic și de lichidul amniotic. Mușchii uterului sunt puternici și pot apăra bebelușul. Un dop gros de mucus sigilează colul, ceea ce asigură protecția împotriva infecțiilor.
Dacă ai vreo întrebare, discută cu medicul tău la vizitele medicale prenatale. Ar putea fi foarte benefic ca partenerul tău să te însoțească la consultații. Dacă nu, asigură-l că nu vor fi probleme dacă doctorul ți-a dat permisiunea.
Activitatea sexuală frecventă nu ar trebui să fie periculoasă în timpul unei sarcini care decurge normal. De obicei, cuplul continuă întreținerea de raporturi sexuale la nivelul de dinainte de sarcină. Dacă ești îngrijorată dintr-un anumit motiv, discută această problemă la cabinetul medical.
Unii doctori recomandă întreruperea activității sexuale în timpul ultimelor 4 săptămâni de sarcină, dar nu toți medicii sunt de acord cu acest punct de vedere. Trebuie să discuți cu medicul tău.

Gimnastică pentru săptămâna 7

Stai cu partea dreaptă a corpului lângă o canapea sau un scaun solid. Ținându-te de scaun sau de canapea cu mâna dreaptă, ridică piciorul drept și plasează-l pe brațul scaunului sau al canapelei. Apleacă-te în față, până când simți o întindere la nivelul piciorului. Rezistă în această poziție 10 secunde. Repetă mișcarea pentru piciorul stâng . Astfel, îți vei întinde mușchii pulpelor și-ți vei întări mușchii coapsei.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...